Het Gelders Orkest

 

Beste muziekliefhebber,

Tien maart 2009 stapt Het Gelders Orkest in het vliegtuig voor een tournee door Japan. Ook ditmaal onder leiding van zijn energieke Japanse dirigent Ken-ichiro Kobayashi. We spelen in prachtige concertzalen, waaronder Suntory Hall Tokio, Tokyo Operacity en Symphony Hall in Osaka. Op het programma staat romantisch werk van Bruch, Franck en Rimski-Korsakov, maar ook een nieuw werk van Kees Olthuis. Dit nieuwe werk, Jizô, heeft Olthuis in opdracht van HGO geschreven in het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen Japan-Nederland.

Maar voordat wij op tournee gaan, spelen wij het programma begin maart alvast voor u, hier in de concertzalen van Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn. Wij nodigen u van harte uit om van een van deze concerten te komen genieten.

Tijdens de Japantournee houden de musici van Het Gelders Orkest een blog bij. En niet alleen in schrift. U kunt hen ook in beeld en geluid volgen. Houdt onze website in de gaten! 

Vriendelijke groeten,
Het Gelders Orkest

In deze nieuwsbrief:

1. Jizô: Uitbundig concert met romantisch en nieuw werk o.l.v. van Ken-ichiro Kobayashi.
2. Gratis lunchconcert 4 maart: Schilderijententoonstelling.
3. Weblog Japan: meld je nu aan!

 

(1) Jizô
 


Ken-ichiro Kobayashi dirigent
Frederieke Saeijs viool
 
Olthuis Jizô* (Compositieopdracht van HGO in het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen Nederland-Japan)
Bruch Vioolconcert nr. 1 in g, opus 26
Franck Symfonie in d
Rimski-Korsakov Sheherazade, opus 35 **

Een uitbundig concert met groot romantisch werk en een nieuw stuk van Kees Olthuis. Op de bok staat niemand minder dan onze energieke Japanse dirigent Ken-ichiro Kobayashi. Mis het niet! Lees meer...

*Jizô is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van
het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+.
**Alleen in Arnhem op 8 maart i.p.v. Francks Symfonie
Nijmegen, De Vereeniging
do 5 maart, 20.15 uur
inleiding om 19.15 uur
tel: 024 – 322 1100 of bestel online
Arnhem, Musis Sacrum
vr 6 maart, 20.15 uur
inleiding om 19.15 uur
tel: 026 – 443 73 43 of bestel online
 
Apeldoorn, Orpheus
za 7 maart, 20.00 uur
inleiding om 19.15 uur
tel: 0900 – 123 0 123 of bestel online
Arnhem, Musis Sacrum
zo 8 maart, 14.15 uur
inleiding om 13.15 uur
tel: 026 – 443 73 43 of bestel online
 

Gratis lunchconcert 4 maart


Zet het vast in uw agenda: woensdag 4 maart kunt u in Musis Sacrum Arnhem genieten van een gratis lunchconcert. Het Gelders Orkest speelt onder leiding van zijn vaste dirigent Ken-ichiro Kobayashi de Schilderijententoonstelling van Moesorgski. Het concert begint om 12.45 uur duurt een half uurtje. Toegang is gratis, reserveren is niet mogelijk. Een heerlijk miniconcert voor jong en oud. 

Weblog Japan


De musici van Het Gelders Orkest houden een weblog bij tijdens de tournee door Japan. Dagelijks kunt u hier, in tekst, bewegend beeld én geluid, meegenieten van onze tournee. En reageren op de berichten van onze musici. U kunt zich alvast inschrijven door deze email te replyen met daarin de tekst 'ik meld me aan voor mail uit Japan'. U krijgt dan gedurende de tournee (van 10 tot en met 24 maart) dagelijks een e-mail van een van onze musici uit Japan!

 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Het Gelders Orkest. Weergave niet correct?  klik hier om de email in uw browser te bekijken. klik hier om uw adres van de mailing-lijst te verwijderen.

Lees meer over Het Gelders Orkest op www.hetgeldersorkest.nl